واحدهای تولید که برای فروش محصولات خود مشکلی ندارند و همچنین بازار فروش بیشتری میتوانند داشته باشند , بهترین گزینه جهت سودآوری مجموعه افزایش تولید محصول میباشد .
حال این محصول میتواند ادامه محصولات قبلی یا اینکه تنوع بیشتری و دارای تغییر باشد .
برای افزایش تولید در یک شرکت تولیدی بصورت عمده دو راه وجود دارد
- استفاده از ظرفیت های موجود با استفاده از نفرات جدید یا نفراتی که در سازمان مشغول بکار هستند.
- ایجاد ظرفیت های جدید و جذب نیروهای جدید .
در روش اول با همان امکانات و نفرات از ساعت های اضافه کاری استفاده میشود و یا اضافه نمودن شیفت کاری میتوان تولید را افزایش داد .
میتوان از خدمات بیرون سپاری بصورت پیمانکاری استفاده نمود.
و یا اینکه نسبت به تغییر تکنولوژی ماشین آلات با کارایی بیشتر اقدام نمود.
در روش دوم شرکت تولیدی امکان اضافه نمودن تولید از ظرفیتهای موجود را ندارد و میباست با ایجاد ظرفیتهای جدید ( خرید ماشین آلات , ساخت فضای تولید جدید , ارتقاء امکانات زیرساختی مانند برق و گاز و … ) نسبت به افزایش تولید اقدام نماید .
برای برگزیدن روش جهت افزایش تولید باید بررسی های اصولی و تکنیکال انجام شود و سپس نسبت به انجام آن اقدامات لازم را بعمل آورد , در برخی موارد با کاهش ضایعات تولید و همچنین کاهش توقفات خط تولید میتوان نسبت به افزایش تولید و بالا بردن راندمان تولید اقدام نمود
در برخی از موارد نداشتن سیستم تعمیرنگهداری مناسب و اصولی باعث افت تولید و ایجاد توقفات متعدد در روند تولید میشود , همچنین داشتن یک واحد برنامه ریزی پویا و همچنین کنترل تولید فعال میتواند در این راه کمک بسیار سودمندی باشد.
البته باید توجه داشت , برنامه ریزی اصولی در این مورد صورت گیرد , زیرا اضافه کردن یک شیفت تنها بحث جذب نیرو نیست , باید برای راه اندازی یک شیفت کاری تمامی امکانات و تدابیر لازم بررسی شود .
بطور مثال برای شیفت جدید باید مواردی از قبیل انبار , سرپرستی , کنترل کیفیت و … نیز در نظر گرفته شوند . همچنین ملاحضات جهت نیروهای جدید که حتما” آموزشهای لازم برای آنها در نظر گرفته شود و جهت کار در کنار افراد با تجربه قرار گیرند .
در بحث تولید عوامل متعددی میتواند دخیل باشد که هرکدام برای خود سرفصل جداگانه ای دارد .
اگر تمامی راههای افزایش تولید به درستی بررسی و تجزیه وتحلیل نشود مطمئن باشد که علاوه براینکه در تولید جدید دچار مشکل شده و به هدف نخواهید رسید بلکه در تولید قبل هم دچار مشکل خواهید شد .
پس میتوان با یک برنامه ریزی اصولی و مدون نسبت به افزایش تولید و همچنین کاهش ضایعات , بهره وری بیشتر با افزایش راندمان تولید شاهد تولید یهینه و سودآور باشیم .
گروه مشاورین صنعتی آریانا با تکیه بر دانش و تجربه سالیان متمادی کارشناسان خود میتواند صنعتگران محترم را در این راه یاری نموده ونسبت به موارد ذکر شده همراهی نموده تا نتیجه مطلوب به دست آید .
با ما تماس بگیرید ( از مشاوره رایگان جلسه اول استفاده نمایید )
گروه مشاورین صنعتی آریانا
09300899160 ( جهت تماس واتساپ)
کانال تلگرام : https://t.me/gmsariyana
اینستاگرام :
https://www.instagram.com/moshaverehsanati
سایت : https://moshaverehsanati.ir